Nyheder

11. oktober 2024

Lokalt og internationalt

To markante musikprofiler står bag ny jazzfestival

Skrevet af Allthat.dk

I folkemunde er Jazzfestival nok mest noget der afvikles om sommeren i landets største byer.

Men jazzen spirer alle steder, og året rundt, og nu også på i Djursland, hvor Djursland Internationale Jazzfestival afvikles i dagene fra 31. oktober til 3. november 2024.

16 koncerter samt 3 artist talks afvikles på 10 forskellige venues fra Ørsted til Ebeltoft. Nogle koncerter og events er gratis, mens andre kræver billet.   

Festivalen præsenterer en international profil i kvalitetstunge lokalt forankrede rammer, hvor der i den grad er mulighed for at kommet helt tæt på musikkens skabere. Det er samtidig et regionalt samarbejde med venues, gymnasier, kulturskoler, lokale sponsorer og andre kulturaktører. Festivalen ønsker nemlig at styrke Djurslands fællesskab og samarbejde, og udvikle lokalområdet (amatørmusikken, skolerne) ved formidling og mulighed for masterclasses

To af de medvirkende i årets mangfoldige program – Niels Vincentz og Anders Mogensen – er initiativtagere, og håber med denne festival at give egnen en kulturbegivenhed af høj international kvalitet.

Vincentz er Konservatorieuddannet saxofonist, og har over 10 udgivelser bag sig, senest albummet Nostalgia in Vienna – udgivet sammen med den amerikanske pianist Danny Grissett. Derudover spiller han med folk som Billy Hart, Tom Harrell, Aaron Parks, Jacob Artved, og Kresten Osgood.

Han har boet i New York i en del år, men på Djursland i 17 år, og vil derfor nu prøve at gøre Djursland til Danmarks jazzhovedstad i de 4 dage festivalen varer. Og det altså i samspil med trommeslager Anders Mogensen, der også udgiver i eget navn, og ellers aktuelt er en del af så prominente internationale bands som Jerry Bergonzi Quartet, Tim Hagans Quartet og Walt Weiskopf European Quartet.

Han har også før været aktiv omkring festivaler, og har været med til at starte både Odense Jazzfestival, og Holstebro Jazz nights op.

Samarbejdet mellem Vincentz og Mogensen startede i efterår 2022, hvor de to var på turné i Europa og sad fast i en snestorm i Frankfurt Lufthavn. Med 9 timers venten i Frankfurt lufthavn startede snakken om at starte en jazzfestival på Djursland. Spadestikket blev taget, og resultatet foreligger nu. .

Gennemgående artist er den erfarne amerikanske bassist Cameron Brown, der optræder ved hele 3 af festivalens kuraterede arrangementer. En med skuespiller Vigga Bro, og en i en sekstet, der til festivalens gallaaften opfører en tribute til Miles Davis, hvor sekstetten spiller et langt sæt med musik fra mesterværket Milestones og lidt fra et andet mesterværk Kind Of Blue, og så han også med ved åbningskoncerten med et all star band med gamle venner – Mikkel Hess, Nikolaj Hess, og Niels Vincentz.

Ved nævnte gallaaften den 1. november 2024, der afvikles hos Kulturlof i Ebeltoft, er den anden koncert på programmet med den GRAMMY-nominerede jazz- og soulsanger Kenny Washington, der også akkompagneres af gode danske musikere.

Derudover præsenterer festivalen over de fire dage disse navne:

Emil De Waal – Gustaf Ljunggreen

Jakob Bro solo

Nana Rashid 4

Nikolaj Hess, Peter Vuust Duo

Rebecca Ryan – Kresten Osgood – Laura Toxværd

Walt Weiskopf Quartet

Daimi Septet

Nils Bo Davidsen Impro og stumfilm

“Rum af erindring” tværæstetisk performance, trompet, maleri, komposition

Artist talk ved hjerneforsker/musiker Peter Vuust efterfulgt af screening af “Let’s Get Lost”, portræt af Chet Baker.

Læs nærmere på : www.djurslandjazzfestival.dk

Seneste Nyheder

Nyheder

Klar til andet kapitel

Albin Lee Meldau gæster Amager Bio med nyt og stærkt album i bagagen

Nyt

Ny ballade – gamle standards

Paradise Jazz sender musikken ud af HUSET med stil

Nyheder

Rockakademiets Hæderspriskoncert – Amager Bio – 29.09.24

"Selvfølgelige fejringer og en enkelt overraskelse"

Nyt

En vellidt og ægte Outlaw har tjekket ud

KRIS KRISTOFFERSON 1936-2024

Kontakt

Adresse

Gothersgade 107,
1123 Copenhagen K
Denmark

Tel +45 21 95 20 12
Mail madskornum@allthat.dk
CVR 21488895

Kommer snart

Denne feature er under opbygning