Anmeldelser

31. maj 2024

Kira Martini: Open Wide

Lækker lyttejazz...med mere

Udgivelsesformat

LP/CD/Digital

Udgivelsesdato

31.05.24

Label

Storyville

Genre

Vokaljazz/songwriter

Skrevet af Allthat.dk

af Ole Bisbjerg

Open Wide er komponisten og sangeren Kira Martinis sjette udgivelse siden debuten More Things Unite us fra 2012. Jeg kendte ikke Kira Martini før jeg lyttede til albummet, og det er helt klart en fejl fra min side. Albummet indeholder ni nye sange, der alle er skrevet og komponeret af Kira Martini og man møder en sanger, der både har en smuk og udtryksfuld stemme, og et stort og alsidigt sangskrivertalent.  

Titelsangen på Open Wide åbner med naturen i form af bølgeslag og mågeskrig inden saxofon og guitar skaber stemningen i den smukke ballade og Kira Martinis vokal folder sangen ud. Teksterne i de engelsksprogede sange kredser om velkendte situationer i hverdagslivet, som f.eks. det tætte venskab i singlen ‘Julie’, igen en meget smuk ballade, der skabes i flot sammenspil med Jakob Dinesens udtryksfulde saxofon og Johannes Wambergs flotte guitarudtryk.

Den anden single ‘Chasing the Past’ har den for altid tabte kærlighed som tema, og her suppleres Johannes Wamberg af Cille Dyrberg (bl.a. Dúné) på guitar, der løfter en rigtig ørehænger af en sang endnu højere op med en superflot rå og intens guitarsolo.  I ‘The Only Man’ er det duoen Dybfølt, der står for det enkle og fine akkompagnement på kontrabas og cello. Dybfølt medvirker også sammen med Kira Martini på albummet Sange fra en væg, der via Dacapo Records udkom tidligere i år, og også er en spændende og anbefalelsesværdig udgivelse med moderne fortolkninger og nye arrangementer af komponistens Else Marie Pades stort set ukendte swingmusik fra 1940erne.

Bandet bag Kira Martini er topprofessionelt og samspillet er så tæt og smidigt, at man bare ved, at det er musikere, der kender hinanden rigtig godt. Albummet er lækkert produceret og Kira Martini bevæger sig smukt og ubesværet mellem genrerne, og hvad enten det undervejs kategoriseres som jazz, pop eller country, så er det blot at overgive sig til musikken og nyde den i fulde drag.

Det er mest af alt lækker lyttejazz…med mere til hygge på lune sommeraftener.

Kira Martini. (voc,g), Jakob Dinesen (s), Johannes Wamberg (g), Anders Fjeldsted (b), Morten Ærø (d,perc), Cille Dyrberg (g) Dybfølt:  Kirstine Elise (cel) og Mathæus Bech (b)

Flere Anmeldelser

Jesper Hertz: Shizuka

Potentiale i nyt dansk-japansk samarbejde

Falderebet: Solen står op

Falderebet er vokset, men pænheden lurer

Jon Gordon: 7th Ave South

Musik der svæver æstetisk

Jonas Johansen: ADVENTURE TRIO

Effektive strukturer

Christian-Holm Svendsen: Totem

Swing og sublimt samspil rundt om totempælen

Dicte: Let’s Escape

Dicte skyder hul i hele verden med ærlig rock

Kontakt

Adresse

Gothersgade 107,
1123 Copenhagen K
Denmark

Tel +45 21 95 20 12
Mail madskornum@allthat.dk
CVR 21488895

Kommer snart

Denne feature er under opbygning