Anmeldelser

18. april 2024

Lis Wessberg: Twain Walking

Super cool trombone og smukt ensemblespil

Udgivelsesformat

LP/CD/Digital

Udgivelsesdato

12.04.2024

Label

April Records

Genre

jazz

Skrevet af Allthat.dk

af Ole Bisbjerg

Twain Walking er basunisten Lis Wessbergs kun andet soloalbum efter debuten Yellow Map fra 2021, som fik flotte anmeldelser over hele Europa.

Men Lis Wessberg er langt fra et ubeskrevet blad på den danske og internationale jazzscene. Som en af Danmarks førende basunister har hun medvirket på mere end 50 albums og spillet med store og anerkendte navne indenfor jazz og pop som f.eks. Marilyn Mazur, Fredrik Lundin, Randy Brecker, Hanne Boel og mange flere. Lis Wessberg er også en væsentlig ingrediens i bandet Sisters of Jazz, der siden 2014 har optrådt med hyldestkoncerten “All about the ladies – A portrait about the hidden ladies of Jazz“.

Twain Walking er i høj grad en stærk ensemblepræstation, selvom Lis Wessbergs smukke basuntone og unikke kompositioner selvfølgelig er i centrum.  Albummets 10 kompositioner er stort set alle i langsomme tempi bortset fra den intense ‘Tapestry of Life’, hvor Steen Rasmussens moog sætter melodien i gang med en hektisk elektronisk figur. ‘Tapestry of Life’ er også udgivet som single.

Albummet har ikke et decideret hit, som f.eks. ‘The Strip’ og ‘The Ancient Road’ er det på debuten Yellow Map, men Twain Walking har til gengæld to sange (‘Behind the Walls’, ‘Like a Sparrow’) med den estiske sanger Karmen Rõivassepp, hvis smukke lyriske sopran løfter de kompositionerne op til højeste niveau. Et drømmende godt partnerskab.

De dygtige musikere i bandet får også lov til at folde sig ud på albummet. I melodien ‘Two-track‘ høres en smuk bassolo af Lennart Ginman og i ‘Clouds’ folder pianisten Steen Rasmussen hele sit poetiske talent ud. Twain Walking er et melankolsk, eftertænksomt og udtryksfuldt album, der udforsker både de lyse og mørke sider af tilværelsen og som ikke kan undgå at påvirke lytteren.

Lis Wessbergs fyldige basun flyder flot sammen med bandets akustiske og elektroniske univers.

Lyden er international flot, og jeg kom til at tænke tilbage på Caroline Hendersons Made in Europe, som har noget af samme vibe. Det danske band Regnfang arbejder også med et lignende udtryk.

Men Lis Wessberg er i sin helt egen suveræne klasse.

Heldigvis kan Lis Wessberg opleves i flere forskellige bandkonstellationer på sommerens jazzfestivals og på en række andre jazzevents i 2024.

You don´t want to miss!

Lis Wessberg (tb,comp), Steen Rasmussen (p,key) Lennart Ginman (b,pr), Jeppe Gram (dr), Karmen Rõivassepp (voc) (Behind the Walls, Like a Sparrow)

Flere Anmeldelser

Jesper Hertz: Shizuka

Potentiale i nyt dansk-japansk samarbejde

Falderebet: Solen står op

Falderebet er vokset, men pænheden lurer

Jon Gordon: 7th Ave South

Musik der svæver æstetisk

Jonas Johansen: ADVENTURE TRIO

Effektive strukturer

Christian-Holm Svendsen: Totem

Swing og sublimt samspil rundt om totempælen

Dicte: Let’s Escape

Dicte skyder hul i hele verden med ærlig rock

Kontakt

Adresse

Gothersgade 107,
1123 Copenhagen K
Denmark

Tel +45 21 95 20 12
Mail madskornum@allthat.dk
CVR 21488895

Kommer snart

Denne feature er under opbygning