Anmeldelser

15. april 2024

Palle Mikkelborg/Jakob Bro/Marilyn Mazur: Strands

Magisk og sanseligt møde mellem musikere i særklasse

Udgivelsesformat

LP/CD/Digital

Udgivelsesdato

24.11.23

Label

ECM

Genre

Jazz

Skrevet af Allthat.dk

af Brian Petro

Tre stærke profiler i dansk og international jazz er her blevet genforenet i et fortættet nu. En mindeværdig koncert fra DR koncerthuset under Vinterjazz i februar 2023 er udkommet på ECM, Jakob Bros homebase igennem snart ti år. Jeg var tilstede og husker tydeligt den fortryllende stemning og den sitrende interaktion mellem så tre hengivne og fintfølende musikere i særklasse. Musikken var ikke nyskrevet til lejligheden, men stammer dels fra Jakob Bros ECM-debut, Gefion, fra 2015 og den senere Returnings i samarbejde med Palle Mikkelborg i 2018. Trommeslageren på begge studieindspilninger er legendariske Jon Christensen, der desværre gik bort i 2020. Siden har troldkvinden over dem alle, Marilyn Mazur, overtaget pladsen og med sin magiske tilstedeværelse har hun fornyet Bros kompositioner, så de virker som genskabte i øjeblikket med nyt liv og en forfriskende puls.

Allerede fra settets åbning rejser hårene sig og Mikkelborgs sfærisk udholdte trompetklange står som levende i rummet. Som stod han i egen høje person hjemme i din stue. Alle detaljer i lydbilledet er krystalklare, og det er en sjælden oplevelse på en liveoptagelse, hvor meget ofte kan gå tabt, især når man kender DR salens svigtende akustik, når det gælder rytmisk musik. Alt efter, hvor man har siddet i salen er man tit og ofte taget skuffet hjem fra en koncert. Man her er det som om alt liv er foreviget og gengivet på det smukkeste. Det skyldes ikke mindst Thomas Vangs imponerende lydarbejde, som får selv de sarteste klange og mest diskrete lyde fra Mazurs altid omfangsrige trommesæt til at fremstå tindrende skarpe. Nyd f.eks. hendes præstation på det lange soloforløb i overgangen mellem ‘Oktober’ og ‘Returnings’. Alt dette er bundet tæt sammen med stort overblik af Jakob Bro og hans skrøbelige guitarklange, sonore landskaber og en effektiv og stilbevidst pedalbehandling.

Strands er blevet en af de smukkeste og mest gennemførte internationale liveudgivelser i nyere tid med tre af vores mest innovative og nyskabende kunstnere i tæt og kærlig symbiose. Af hjertet tak!

Jakob Bro (g), Palle Mikkelborg (tp, flh), Marilyn Mazur (perc)

Flere Anmeldelser

Jesper Hertz: Shizuka

Potentiale i nyt dansk-japansk samarbejde

Falderebet: Solen står op

Falderebet er vokset, men pænheden lurer

Jon Gordon: 7th Ave South

Musik der svæver æstetisk

Jonas Johansen: ADVENTURE TRIO

Effektive strukturer

Christian-Holm Svendsen: Totem

Swing og sublimt samspil rundt om totempælen

Dicte: Let’s Escape

Dicte skyder hul i hele verden med ærlig rock

Kontakt

Adresse

Gothersgade 107,
1123 Copenhagen K
Denmark

Tel +45 21 95 20 12
Mail madskornum@allthat.dk
CVR 21488895

Kommer snart

Denne feature er under opbygning