Nyheder

19. juni 2024

Positive senfølger fra Martin Høybye

Nyt udspil sætter fokus på taknemmelighed og altings skrøbelighed

Pressefoto

Skrevet af Allthat.dk

Som nævnt i vores tidligere artikel af det nye album Songs in the Key of Collaboration fra sanger og sangskriver Martin Høybye, så vil han flytte noget radikalt med sine aktuelle sange.

Siden 2018 har han lavet kunstnerisk forskning, med udgangspunkt i oplevelser omkring klima- og biodiversitetskriserne. Det indbragte ham en ph.d. fra Aarhus Universitet i 2023.

Resultatet af forskningen kan også høres i mange af de ti fine folk-roots sange, der er med på albummet, som er velproduceret af Dennis Ahlgren (Vestbo Trio, Tina Dickow, Kom Vi løber m.fl). Otte af sangene er engelsksprogede og to er med danske tekster.  

Den ene af dem ’Tiden der kommer’ udgives nu som video. En sang der har sit udgangspunkt et helt andet sted. Nemlig i refleksionen over det der ufrivilligt ramte mange under den lange Corona pandemi.  

’Tiden der kommer’ er skrevet sammen med Kirstine Birk, der har tre album bag sig i eget navn. Senest Words of Glass, der meget apropos udkom godt 3 uger før landet første gang blev lukket ned

”Min identitet kom virkelig under pres under nedlukningerne. Det, du ved, er ikke længere brugbart, og man bliver sat på pause. Det er altså lidt som en fisker, der ikke kan komme på vandet,” siger Kirstine Birk og fortsætter: ”Heldigvis kom Martin forbi, og på magisk vis fik vi forløst en sang om altings skrøbelighed, det fine i livet, og det at vi har hinanden.”

Som modsvar til nedlukninger og social afstand, udviklede Kirstine en ny bevidsthed om – og taknemmelighed for – sit eget helbred og sin families velbefindende.

Taknemmeligheden fik de to sangskrivere tæt ind på livet i form af en fælles bekendt og musikerkollega, som havde mistet sin søn i en trafikulykke blot et par måneder forinden.

Det tab, familien havde oplevet, havde påvirket både Kirstine Birk og Martin Høybye og føjede et lag til temaet taknemmelighed, der fulgte sangskriverne i rummet. Kombineret med en opmærksomhed på ikke at tage tiden for givet, blev taknemmeligheden således et fokus i sangen, der her et par år efter Corona, står som en eviggyldigt og livsbekræftende budskab.

Vi ved jo godt der ikke lige / kommer et andet liv forbi
Hvori kampen står går på den virkelighed / Vi ser ind i…

På pladen medvirker: Kirstine Birk og Minna Høybye (kor), Ida Gormsen (bas), Andreas Brinck (Würlitzer), Peter Dombernowsky (trommer, percussion), Dennis Ahlgren (guitar, bas, juno, kor), Martin Høybye (vokal, guitar, mundharpe, kor).

Seneste Nyheder

Hørt live

Albin Lee Meldau – Amager Bio – 14.10.24

Uforløst star quality

Nyheder

Nu må det være Swanens tur!

Sjov og syrlig ballade emmer af konstruktiv kampgejst

Nyheder

Klar til andet kapitel

Albin Lee Meldau gæster Amager Bio med nyt og stærkt album i bagagen

Nyheder

Lokalt og internationalt

To markante musikprofiler står bag ny jazzfestival

Kontakt

Adresse

Gothersgade 107,
1123 Copenhagen K
Denmark

Tel +45 21 95 20 12
Mail madskornum@allthat.dk
CVR 21488895

Kommer snart

Denne feature er under opbygning