Nyheder

8. juni 2024

Europapremiere i Svendborg

Kurt Rosenwinkel gæster landet med historisk lineup

Skrevet af Mads Kornum

Kurt Rosenwinkel tager nu på tour med det originale ’The Next Step’ lineup bestående af ham selv på guitar, Mark Turner (Sax), Jeff Ballard (trommer) og Ben Street (bas).

Han er siden sin albumdebut i 1996 blevet lovprist verden over og blevet kaldt en af den nyere tids mest indflydelsesrige jazzguitarister. Chicago Tribune skrev således i sin tid “Kurt Rosenwinkel’s music is the sound of the future – just like bebop once was”

Rosenwinkels harmonisk rige, rytmisk frie og uforligneligt flydende stil har gjort ham til en af de vigtigste jazzmusikere i de sidste tredive år, og hans banebrydende guitarspil har ændret den måde, instrumentet er blevet opfattet og spillet på lige siden. Han er ikke mindst kendt for sin frygtløse, grænseoverskridende tilgang til jazz, samtidig med at den bygger på stor en respekt for jazzstandarderne.  

Som årene er gået, er han således blevet en inspiration for den næste generation af jazzmusikere, og ikke mindst har hans innovative tilgang til komposition og improvisation har gjort ham til et respekteret navn blandt jazzentusiaster.

Samtidig er han i øvrigt ikke bare en dygtig guitarist, han er også multi-instrumentalist. Han har indgået i utallige samarbejder med diverse jazzlegender, og han har også arbejdet med flere danske musikere, som for eksempel Jakob Dinesen, Aarhus Jazz Orchestra og Alain Apaloo.

Med den aktuelle ‘Next Step Reunion Tour’ vil Rosenwinkel dog for en stund se tilbage. Turen refererer til mesterværket The Next Step fra 2001, hans fjerde album i eget navn, og det andet for Verve.

Til turen samler Rosenwinkel det originale “The Next Step”-band og genforener dem til en række koncerter, der vil fejre den musik, der altså har været definerede for en ny generation af lyttere og udøvende musikere.

Europaturen indeholder ét stop i Danmark, og det er såmen også selve tour premieren, der starter i Svendborg på Svendborg Teater den 30. juni 2024.

Lidt af et scoop af arrangørgruppen, der består af de lokale kræfter fra Spillestedet Harders og Svendborg Jazzfestival i Samarbejde med Borgerforeningen Svendborg Teater.

Seneste Nyheder

Nyheder

…jazz med mere

Opsamling fra Copenhagen Jazzfestival  

Nyheder

Den musikalske mangfoldighed sejrede

Copenhagen Jazz Festival er slut, men musikken spiller videre  

Hørt! | Live

Jan Harbeck Quartet – Bartof Station, Fr.berg – 11.07.24

Danmarks førende jazzkvartet aede alle på kinden

Hørt! | Live

Lakecia Benjamin – Bremen Teater – 13.07.24

Fænomenet Lakecia Benjamin fejlede

Kontakt

Adresse

Gothersgade 107,
1123 Copenhagen K
Denmark

Tel +45 21 95 20 12
Mail madskornum@allthat.dk
CVR 21488895

Kommer snart

Denne feature er under opbygning